Night To Light Run Franeker verplaatst

Sint Annaparochie, woensdag 2 september 2020

Betreft: Night To Light Run en het Night To Light Festival definitief verplaatst naar oktober 2021

Beste deelnemer en festivalbezoeker,

Helaas moeten jullie berichten dat de Night To Light Run en het Night To Light Festival van 3 oktober a.s. zal worden verplaatst.. Ondanks de vele protocollen en draaiboeken die we hebben gemaakt is het op dit moment niet haalbaar een sportevenement te organiseren met 2.000 deelnemers (1.500 hardlopers en 500 wandelaars) in de binnenstad van Franeker en 2.000 festivalbezoekers in sporthal De Trije.

In maart hebben we de mogelijkheden bekeken die op dat moment bij ons bekend waren en besloten het evenement te verplaatsten van 21 maart naar 3 oktober 2020 onder de speciale voorwaarden dat er vanaf september de (grote) evenementen weer kunnen plaatsvinden. Helaas is daar tot op heden nog geen enkele vooruitgang in geboekt, waardoor we de beslissing hebben moeten nemen het evenement nog een keer te verplaatsen. De 1,5-meterregel tijdens het evenement met dit aantal deelnemers en bezoekers is niet haalbaar op deze locatie.

We hebben uiteraard gekeken naar verschillende alternatieven, waaronder het starten in groepen van 250 deelnemers van de Night To Light Run. Al snel is gebleken dat dit niet haalbaar is in een geschikt tijdvak, waarin de volledige binnenstad kan worden afgesloten voor al het verkeer. Voor het Night To Light Festival hebben we gekeken naar een alternatief in de buitenlucht. Naast dat we afhankelijk zijn van het weer brengt dit vele extra kosten met zich mee.

In overleg met de gemeente Waadhoeke, provincie Fryslân, veiligheidsregio Fryslân en ons volledige team dat aan het evenement meewerkt hebben we helaas moeten besluiten het evenement definitief te verplaatsen naar het weekend van 9 oktober 2021.

Let op: Heb je al ingeschreven voor de editie van 3 oktober 2020, dan wordt je inschrijving automatisch overgezet naar de editie van 9 oktober 2021.

Meer informatie over het evenement volgt begin 2021 in een nieuwsbrief.

Namens de organisatie,

Christiaan Valk

Stichting Night To Light Run

Heeft u ons direct nodig?

Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar!

Contact

Kantoor, post en magazijn

Maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 20:00 uur

Zaterdag en zondag van 08:00 tot 22:00 uur.

Contactgegevens

KvK en BTW

© Copyright 2023 | Christiaan Valk